ELASA MINI -MEETING TÜRGIS 2024

3.-9. mail toimus ELASA (European Landscape Architecture Student Association) mini-meeting 2024 Türgis. EMÜSit olid esindamas Adeele lepik, Agnes Arumetsa ja Iris Epp Sildnik. Alustasime teekonda Euroopa ja Aasia piirilt Istanbulist ja lõpetasime kaunis rannikulinnas Izmiris.

Seekordse kohtumise teema oli “Landscape memories” ehk mõtisklesime selle üle, milliseid aegade kihistusi ruumis näeme ja külastasime unikaalseid mälumaastikke. Meie teekonnale jäid antiiklinnad Ephesus, Bergama ja Smyrna, suurepärane näide tööstusmaastiku taaselustamisest Kadiköy Hasanpaşa gaasitehase kompleks, Rami raamatukogu hoov, põneva ajalooga Belgradi mets, Köstemi oliivõlimuuseum, Uzbas arboreetum ning palju muud. Tiheda programmi kõrvalt sime kogeda ka Istanbuli tänavate lakkamatut melu tänavakohvikutes ja basaaridel. Muidugi saatsid meie teekonda Türgi miatsed: kebab, pita, Türgi tee ja kohv, baklava, sõõrsai simit jne. ELASA kohtumise traditsiooniks on ka rahvusvaheline õhtusöök, kus pakkusime kaasatoodud toite oma koduriikidest.

Kuigi Türgi klimaatilised olud, kultuur ja ajalooline taust on Eestist väga erinevad, siis oli meil kohtumisest palju õppide, kuidas oma ajaloolist pärandit ja kultuurilist isikupära tutvutada ning külalistele edasi anda.

Kohtumisel osales 30 noort maastikuarhitekti 16 erinevast riigist. Seega on ELASA kohtumine on suurepärane võimalus õppida teiste riikide maastikuarhitektuuri ning õppimis- ja töötamisvõimaluste kohta ja luua rahvusvahelisi sidemeid.

Saadame südamlikud tänud korraldusmeeskonnale selle kirju seikluse eest ja jääme põnevusega ootama augustis Rootsis toimuvat kohtumist!


Kohtumise koduleht: https://linktr.ee/elasaturkiye2024

Ürituse galerii siin.



Eelmine
MAASTIKUARHITEKTUURI KUU 2024
Järgmine
EMÜSI ÜLDKOOSOLEK TOIMUB 28.MAIL

Lisa kommentaar

Email again: