EMÜS Tartu linna Üldplaneeringu arutelul

Sellel postitusel on 3 vastust

Septembri viimasel päeval käis EMÜS Tartu linna uue Üldplaneeringu avalikul arutelul. Arutelu alguses anti lühike ülevaade üldplaneeringu koostamise protsessist ja praegusest arengufaasist - kõik on alles poolepeal kuigi nii palju on juba ka tehtud.

Just oli lõppenud avaliku väljapaneku ja tagasiside faas, kuhu laekus üle tuhande ettepaneku ning kommentaari. Linnavalitsus andis tagasiside igale kommentaarile. Toodi välja kõige põletavamad teemad: Ihaste metsad, sadamaraudtee, Keskpark, jõeäärne matkarada, rohevõrgustik, Ujula ja Vahi tänavad. Kommentaaridest selgus, et linlaste jaoks on kõige olulisemad teemad seotud linnaruumi väärtuste ja loodusega! Seda oli tõeliselt tore tõdeda ning võrreldes kehtiva ÜP aruteludega on see teema tõusnud veel tugevamalt päevakorda, varjutades kõik muu. Kuna linlaste jaoks on hea ruum oluline, siis on järjest enam vaja ka maastikuarhitektide tööd.

Suur osa ajast vesteldi sadamaraudtee tulevikust, kus linna seisukoht on rajada sinna sõidutee, mille külgedel on kergliiklustee ning puuderida. Suur osa kuulajatest aga ei nõustunud sellega ning leidsid, et linn ei näe autovaba liikumiskoridori erakordset väärtust ja potentsiaali. Kohapeal tõstatatud küsimustest ning kommentaaridest enim olid seotud just nimelt sadamaraudteega.

Kui sisukas arutelu oli jõudnud juba lõpupoole, küsiti ka õhtu kõige ausam küsimus „Mida on üldplaneering teinud ära selle heaks, et Tartus väheneks autode hulk?“. Linnainsener Mati Raamat ei suutnud küsimusele vastata ja jäi isegi segadusse, et miks selline mõttesuund üleüldse oluline on. Ta ütles isegi, et „Meie pole seadnud eesmärki autoliiklust vähendada, autoliiklus on igapäevavajaduste rahuldamiseks“, mille peale abilinnapea selgitas, et rohkem autosid me linnaruumi tõepoolest ei vaja.

Linnarahva ootused ja nõudmised tänavaruumi kvaliteedile on väga kõrged, enam ei rahulda kitsas jagatud kõnnitee kiire liiklusega tänava ääres. Soovitakse looduse lähedust tunda ja turvaliselt eraldatud liiklejaid.

Küsimusi esitati palju ja tuliselt. Palju teemasid, mida on püütud aastatega vaiba alla pühkida, tulid uuesti päevavalgele. Uus ÜP peab ka jätkama nii mõnegi kehtiva ÜP poolt täitmata jäänud eesmärke. Üldplaneeringu põhilahendus valmib kevadeks ning siis on oodata juba uusi arutelusid. Üldplaneering kehtestatakse septemberis 2021. Linnavalitsusel on ees kõvasti tööd ning jääme kõik ootama veelgi paremat üldplaneeringut!

Avalikul arutelul osalesid Kaja Veddel, Ragne Nikkel, Karin Rea ning Mona Seppern.


Eelmine
KOOSOLEK 29.09.2020
Järgmine
Ideekonkurss: APRILL 2021

3 vastust

GET RICH WITH BLANK ATM CARD, Whatsapp: +18033921735

I want to testify about Dark Web blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job. I saw so many testimony about how Dark Web Cyber hackers send them the atm blank card and use it to collect money in any atm machine and become rich {DARKWEBONLINEHACKERS@GMAIL.COM} I email them also and they sent me the blank atm card. I have use it to get 500,000 dollars. withdraw the maximum of 5,000 USD daily. Dark Web is giving out the card just to help the poor. Hack and take money directly from any atm machine vault with the use of atm programmed card which runs in automatic mode.

You can also contact them for the service below

* Western Union/MoneyGram Transfer

* Bank Transfer

* PayPal / Skrill Transfer

* Crypto Mining

* CashApp Transfer

* Bitcoin Loans

* Recover Stolen/Missing Crypto/Funds/Assets

Email: darkwebonlinehackers@gmail.com

Text & Call or WhatsApp: +18033921735

Website: https://darkwebonlinehackers.com
Kylie Harvey, 6. märts 2023
udWzZnIrjYOyMPJ KYMIAvUynZzqCEuB, 10. oktoober 2020
tUsaqWeyk mGftARgqNYkOBVnj, 10. oktoober 2020

Lisa kommentaar

Email again: