4. juunil tähtsad mehed ja naised Tartus

4.-5. juunil külastab Eestit IFLA (International Federation of Landscape Architects) president ja EFLA (European Foundation of Landscape Architecture) president. Lisaks tuleb visiidile Lincolni Ülikooli maastikuarhitektuuri õppekava koordinaator Uus-Meremaalt ning Läti Maastikuarhitektide Liidu esindaja. Ürituse korraldajaks on TTÜ Tartu Kolled˛ koostöös Eesti Maastikuarhitektide Liiduga.
Visiidi põhjuseks on Eestis 2011. aastal korraldatav rahvusvaheline maastikuarhitektuuri konverents Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 raames. Tulevase erialase konverentsi juhtlauseks on „Mind the Gap? Landscapes for a New Era“ („Pane tähele, tühimik! Uue ajastu maastikud“), mille peakorraldajaks on Eesti Maastikuarhitektide Liit. Konverentsi algideeks on mõte, et linnaruum tekib erinevate ühiskonnakihtide ning eluvaldkondade koostoimel. Kongress toimub kontekstis „tühimikud“ meie linnaruumis, mida on plaanis uurida ja mõista ning seeläbi luua täiuslikumat elukeskkonda. Kaasates mitmeid valdkondi (linnaplaneerimine, arhitektuur, sotsiaalsfäär, haridus jne), jagades kogemusi ja vaatenurki, loome võimaluse nende tühimike täitmiseks ning uue ja parema elukvaliteedi tekkimiseks. Tallinna linn võetakse kasutusele kui tööriist ja uurimisobjekt.

4. juunil külastavad kõik nimetatud külalised Tartut, kus alates kella 12st kuni orienteeruvalt kella 15ni toimuvad ettekanded maailmas ja Euroopas aktuaalsetel teemadel. Esitlused toimuvad Tallinna Tehnikülikooli Tartu Kolled˛i aulas (Puiestee 78). Kuulama ja kaasa mõtlema on oodatud kõik huvilised!

• Dr Diane Menzies, Uus-Meremaa
IFLA President (International Federation of Landscape Architects)
"New initiatives: global and local"

• Prof. Fritz A. Auweck, Saksamaa
EFLA President (European Foundation of Landscape Architecture)
IFLA Vicepresident Europe (International Federation of Landscape Architects)
„The role of EFLA in the European Landscape Architecture profession“
„Future landscapes - Actual trends (Agricultural Policy, Biomass, Solar energy)“

• Dr Maria Ignatieva, Uus-Meremaa
Academic Coordinator BLA, Lincoln University
„Urban Biodiversity and Design in the Era of Globalisation"

4. juuni õhtul kell 17.30 toimub samas (Puiestee 80a, Stuudio) kohtumine Eesti Maastikuarhitektide Liidu ja Eesti Maastikuarhitektuuri Üliõpilaste Seltsiga, kus on kavas arutada erialaseid küsimusi nii Eestis kui ka laiemalt.

Muuhulgas tulevad arutlusele ilmselt ka järgmised teemad:

Erialaliitude vajalikkus, tegevus ja eesmärgid teistes riikides
Mis on maastikuarhitektuur ja kes on maastikuarhitekt (tunnustatud kvalifikatsioon)
Mis võiksid olla EMALi ja IFLA-EFLA vahelise koostöö tingimused (kasu ja kulu).

Kõik teised erialased ja teemakohased ettepanekud ning aruteluküsimused on teretulnud!

5. juunil on kavas EFLA presidendi ning Eesti Maastikuarhitektide Liidu esinduse kohtumine Kultuuriministeeriumi arhitektuurinõuniku Laila Põdraga. Kahepäevane visiit päädib EFLA presidendi, Tallinna linnavalitsuse maastikuarhitekti Peep Moorasti ja konverentsi korraldusmeeskonna kohtumisega SA Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritze ning programmiosakonna direktori Jaanus Rohumaaga, kellega on plaanis arutada võimalusi mainitud konverentsi ellukutsumiseks.

Ootame rohket osavõttu!

Lisainfo:
Sirle Salmistu, sirle@maastikuarhitekt.ee, tel 517 4419
TTÜ Tartu kolled˛, Eesti Maastikuarhitektide Liit
Eelmine
Arhitektuuri välkloengul räägitakse kehast
Järgmine
Kohtumine ENALiga ja Laulupidu

Lisa kommentaar

Email again: