Arhitektuuri välkloengul räägitakse kehast

Eesti Arhitektuurikeskus kutsub välkloengule!

Hooaja kolmas ja ühtlasi viimane välkloeng teemal „Arhitektuur ümber keha“ toimub sel neljapäeval, 28. mail, kell 18:00 Von Krahli teatri suures saalis. 

Järgmised välkloengud toimuvad: 27. augustil, 24. septembril, 22. oktoobril ja 19. novembril. 

Seekord esinevad:

  • geograaf Rein Ahas
  • moekunstnik Reet Aus
  • zooloog Aleksei Turovski
  • psühholoog Mati Heidmets
  • lavastaja Tiit Ojasoo
  • tantsukunstnik Katrin Essenson

Osalemine on tasuta. Loengute moderaator on arhitekt Margit Mutso.

„Surub

ringleb

koondub

ümber mu keha-

see on arhitektuur,

mis teha…“


Margit Mutso
Loengute eesmärk on kutsuda avalikkust kaasa mõtlema ja arvamust avaldama meid ümbritseva avaliku ruumi kujundamisel, tekitada arhitektuuriteemadel avalikku arutelu ja viia ühiskonda arusaamist, et arhitektuur on meie kõigi asi. Välkloengute raames tutvustavad erinevate elualade esindajad 9-minutilise ettekande jooksul oma seisukohti etteantud teemal, misjärel toimub avatud diskussioon esinejate ja kuulajate vahel. Kogu ürituse lõpetab sommeljee, tutvustades ja pakkudes degusteerimiseks erinevaid veine. Sarja modereerivad vaheldumisi arhitektid Margit Mutso ja Mattias Agabus.

Välkloengute sari sai alguse 2008. aastal arhitektuuriaasta raames, kokku toimus kaheksa välkloengut. Loenguid saab kuulata-vaadata veebilehel: http://www.arhitektuuriaasta.ee/page/galeriid, osa loenguid on kättesaadavad ka Ööülikooli kodulehel www.ylikool.ee.

Eesti Arhitektuurikeskus (EAK) on uus institutsioon, mille asutasid Eesti kunstiakadeemia ja Eesti arhitektide liit 2008. aasta lõpus. EAK eesmärk on kujuneda arhitektuurialase teabe, oskuste ja ideede vahetamise platvormiks ning levitajaks kogu Eesti ühiskonnas; uuenduste labor, mis arendab eesti kultuuri ja loomemajandust. EAK viib eesti arhitektuuri maailma ja tegutseb rahvusvaheliselt.

www.arhitektuurikeskus.ee
Eelmine
Konkurss tudengitele
Järgmine
4. juunil tähtsad mehed ja naised Tartus

Lisa kommentaar

Email again: