Tartu Maratoni mälestusmärgi ideevõistlus

Sellel postitusel on 5 vastust
Valminud on Tartu Maratoni mälestusmärgi ideevõistluse kavandid
Tartu maratoni mälestusmärgi konkursil jäi sõelale kaks kavandit

Teisipäeval jättis klubi Tartu Maraton välja kuulutamata Tartu kesklinna Emajõe äärde kerkiva esimese maratoni mälestusmärgi ideekonkursi lõplikku võitjat, kuna töid hinnanud komisjoni arvates juhivad teiste ees praegu kaks võrdset kavandit.

Klubi Tartu Maraton teatel osutus esitatud 38 kavandi seast parima väljaselgitamine oodatust keerulisemaks. Esimest ja teist kohta jagavad võistlustööd «Lumm» (autorid Elo Liiv ja Katrin Koov) ja «Rutt» (autorid Rait Siska, Lembit-Kaur Stöör, Ülo-Tarmo Stöör, Risto Tali). Kolmandaks tuli Risto Parve ja Martin Kinksi töö «Tõus».

Kahe parima kavandi autoritele teeb žürii ettepaneku vastata võistlustööde hindamise käigus tekkinud küsimustele ja ettepanekutele ning seejärel valitakse valmiv kavand.

Žüriisse kuuluv Tartu linnaarhidekt Tiit Sild tõdes, et konkursil esitatud tööde tase oli üllatavalt kõrge ning žüriil oli, mille vahel valida.

«Kaks parimat tööd paistsid silma väga selge ja arusaadava idee poolest. Üks neist mõjub väga arhailiselt ja võimsalt ning teine annab läbi selge maratoni trajektori idee Tartu maratoni mõtteid väga kujundlikult ja lihtsalt edasi,» iseloomustas Sild kahte parimat.

Äramärkimist leidsid ka võistlustööd «Mets» (autor Villem Tomiste), «Võimalus» (autorid Mikk Mutso ja Kaarel Eelma) ja «Suusakampsun» (autorid Leena Kuutma, Marje Karu, Tiina Teng-Tamme).

Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees ja žürii liige Indrek Kelk pidas konkursi positiivseks üllatuseks oli skulptorite ja maastikuarhitektide suurt huvi spordirahva tegemiste vastu.

«Kõige rohkem töid laekus konkursi viimase päeva hommikul ning kui enne võis tööde hulgaga rahule jääda, siis nüüd oli tegemist juba väga esindusliku valikuga.»

Kelk kutsub kõiki huvilisi ka Tartu laululava ruumidesse (Laulupeo pst 25) esitatud kavanditega tutvuma ning valima rahva lemmikut, mis saab klubi Tartu Maratonilt sümboolse auhinna.


Uudis pärineb Tartu Postimees online väljaandest
17.11.2009
Toimetas Risto Mets
Eelmine
Vene õhtu uutes ruumides (pikk 58)
Järgmine
Tartu Maratoni mälestusmärgi ideevõistluse järelkaja

5 vastust

Jees. Meil peaks peagi tulema seltsis selle kohta kokkuvõttev arutelu. Sel neljapäeval plaanitu kokkusaamine jäi ära. Aga Gregor - tule Sinagi kohale arutama. Anname siin märku kui selgub, millal asi tegelikult toimub. edgar, 26. november 2009
Mul on hea meel, et te seal mälestusmärgist võtate mõtteid solgutada!

Kirjutasin neljapäevasesse Tartu Postimehesse võidutöödest artikli. Kahjuks ainult 35oo tähemärki.
Gregor Primitiivist, 24. november 2009
järgmisel neljapäeval üritame siis selle teemaõhtu ära teha ;) joel, 19. november 2009
olen suga ülimalt nõus. Info jagamine on tähtis! Saan sellest siin Lissabonis aina rohkem aru...
keep up!
liis, 18. november 2009
Siin kommentaariumis käin välja idee, et korraldame maastikuarhitektide seas Emüsi poolt väikese kokkusaamise. Sarnaselt, nagu Soolalo esise võitluse järgselt sai tehtud. Kellel vähegi isu, saavad oma kavandeid nt läbi arvuti videokahuri seinale tulistada ning siis juba omas ringis asju lahata. Muidugi oleks tore kui nt Tiit Sild ka kohale tuleks ning muljetaks. Minu meelest oleks tore ja mina oleks kohal. Kuigi kohtasid ei pälvinud, oli see siiski võit kõigile osalejatele. Aga, et kogemusi tuleks juurdegi tulebki ühiselt kohtuda ning teha järelanalüüsi. edgar, 17. november 2009

Lisa kommentaar

Email again: