Kutse "Luige" avamisele

Teisipäeval, 27. jaanuaril kell 18.30 avatakse Arhitektuuri- ja disainigaleriis (Pärnu mnt 6, Tallinn) Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri ja linnaplaneerimise eriala tudengite varjualuse näitus „Luik“.

Näitus on ülevaade 2008. aasta augustis toimunud EKA I kursuse arhitektuuritudengite ehituspraktikast, mis kestis üheksa päeva ning mille jooksul ehitati varjualune.

Varjualuse projekteerimine oli Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri osakonna I kursuse tudengite kevadsemestri ülesanne. Ehitatud varjualune valiti välja 19 tudengitöö seast ning selle autoriks on Larissa Kondina. Varjualuse kavandamisel juhendasid tudengeid professorid Andres Alver ja Jüri Soolep, varjualuse ehitus Pedaspeal toimus arhitekt Jaan Tiidemanni juhtimisel.

Arhitekt Jaan Tiidemann kommenteeris ehitusprotsessi: „Luik leidis endale koha väikese tiigi ääres, kahe eelmise varjualuse – Kiige ja Torni vahel. Valdavalt öötöö tulemusena valminud varjualune sai väga kaunis – nii nagu üks Luik seda olema peabki.“

Nii nagu varjualuse ehitamine, on ka näitus üliõpilaste endi tehtud. Varjualuse ehitamist toetasid Eesti Kultuurkapital, Puuinfo ja Eesti Kunstiakadeemia.
Näitus jääb avatuks 3. veebruarini.

Lisateave:

Anu Piirisild
Arhitektuuriteaduskonna dekaani abi
Eesti Kunstiakadeemia
e-post: anu.piirisild(ät)artun.ee
 
Eelmine
Nääripidu
Järgmine
Talveakadeemia 2009

Lisa kommentaar

Email again: