Arhitektuur on maa ja ilm - 6. välkloeng neljapäeval, 2.10

Kes töö- või kooliasjade tõttu neljapäeval (2.10) Tallinnas viibib ja kuidagi EMÜS-i koosolekule ei jõua, võib Von Krahlis nautida huvitavaid ettekandeid.
Pressiteade järgmine:

Neljapäeval, 02. oktoobril kell 18:00 toimub Von Krahli Teatri suures saalis Arhitektuuriaasta Välkloengute sarja kuues loeng.

02. oktoobril esinevad teemal "Arhitektuur on maa ja ilm" Eesti kunstiakadeemia kunstiajaloo professor Krista Kodres, kunstnik Kaido Ole, arhitekt-teoreetik Kalle Komissarov, Rahvusvaheliste Kaitseuuringute Keskuse juhataja ja Diplomaatia toimetaja Kadri Liik ja teadusajakirjanik Tiit Kändler.  Üritust modereerib  Ülar Mark Eesti Arhitektide Liidust. Loengutejärgset pooltundi rikastab veinide degusteerimisega Plaadipunkt, keda esindab Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni asepresident  Rein Kasela. Sissepääs on tasuta.

Välkloengute sarja eesmärk on soodustada ühiskonna, arhitektide ja kinnisvaraarendajate vahelist dialoogi, haarata avalikkust kaasa rääkima meid ümbritseva keskkonna ehk avaliku ruumi kujundamisel. Välkloengutel kõnelevad tuntud arhitektid, kunstnikud, kirjanikud, muusikud,  sportlased, filmikunstnikud, ajakirjanikud ja arvamusliidrid. Iga loeng koosneb 9-minutilistest ettekannetest, kus esineja tutvustab oma seisukohti etteantud teemal. Loengusari püüab ajendada kuulajat aktiivselt valdkonnas kaasa mõtlema ning tekitada arhitektuuriteemadel avalikku diskussiooni, viia ühiskonda arusaamist, et arhitektuur on meie kõigi asi. Loengud lõppevad avatud diskussiooniga esinejate ja kuulajate vahel. Välkloengute sarja toetab Plaadipunkt.

Aasta vältel toimub 8 välkloengu üritust, kuhu on oodatud kõik huvilised. Välkloengud on avalikud ning tasuta. Loengute ettekanded salvestatakse ning laetakse üles veebiportaali www.arhitektuuriaasta.ee. Valikuliselt kantakse loenguid üle ka Ööülikooli eetris ning avaldatakse ajakirjanduses.

ArhitektuuriAastast

Arhitektuuriaastat korraldavad Eesti Arhitektide Liit ja Eesti Kunstiakadeemia koostöös Eesti Arhitektuurimuuseumiga. Arhitektuuriaasta tähistamisega soovitakse pöörata tähelepanu arhitektuurile kui keskkonnale ja kultuurile, arhitektuurile kui inimese ja ruumi kokkuseadjale ning arhitektuurile kui ehitamise kunstile. Tänavu möödub 90 aastat professionaalse arhitektuurihariduse algusest Eestis. Vabariigi sünniaastal, 17. septembril, avas Eesti Tehnika Selts Tallinnas esimesed suuremahulised arhitektuurikursused, millega pandi alus püsivale arhitektuuriõppele. Arhitektuurihariduse juubeliaastale langes ka Eesti Kunstiakadeemia uue õppehoone arhitektuurikonkurss.

Arhitektuuriaasta koosneb näitustest, konverentsidest, seminaridest, konkurssidest ning välkloengute sarjast, mis on pühendatud arhitektuurile selle kõige laiemas tähenduses. Arhitektuuriaasta sündmusterohkest kalendrist leiab igaüks midagi põnevat kuulata ja vaadata. Lisateavet leiab internetiportaalil www.arhitektuuriaasta.ee
Eelmine
REBASTEPIDU 26.09.2008
Järgmine
Neljapäeval, 2. oktoobril toimub EMÜSi ÜLDKOOSOLEK!

Lisa kommentaar

Email again: